Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Aromaterápia

2018. február 19. - Zámbó Éva

 

Aromaterápia léguti fertőzések ellen

 

A légzőrendszert érintő fertőzéseket aromaterápiás módszerek alkalmazásával eredményesen lehet kezelni. Az illóolajok nem csak a fertőzés okozta tüneteket képesek enyhíteni, de a betegség kialakulásáért felelős kórokozók ellen is rendkívüli hatékonysággal lépnek fel.

Egy aromaterápiás alapcsomagot szeretnék ajánlani, mely a légúti megbetegedésekben hasznos társ lehet, és gyermekek számára is biztonságos alkalmazást tesz lehetővé. 

Bébelle balzsam:

Nyákoldó, köptető hatású balzsam, melyből mogyorónyi mennyiséget a mellkasra és a hátra dörzsölve, segítheti a letapadt váladék oldását, könnyítheti a légzést. Természetes összetevői között olyan növényi olajok és illóolajok vannak, melyek redukálják a gyulladásos folyamatokat. Főbb összetevői: vajfa, kakaóvaj, orbáncfűolaj, vietnámi eukaliptusz-, orvosi levendula-, szantál-, római kamilla illóolaj.

Fehér esszencia:

Vírusölő tulajdonságú illóolajok elegye, mely pl. influenza esetén is alkalmazható. Gyermekeknek 4 cseppet, felnőtteknek 8 cseppet simítsunk fel a gerinc mentén, majd ugyanannyi csepp sárgabarackmagolajat is dörzsöljünk fel az illóolajjal már átkent területen. Főbb összetevői: madagaszkári kámforfa-, niaouli-, eukaliptusz radiata illóolajok.

Zöld esszencia:

Arcüreggyulladás, fülgyulladás esetén kenjük át az olajkeverék néhány cseppjével az érintett területet. Fülgyulladásnál a fül körül kell bedörzsölni, és egy a Fehér esszencia 2 cseppjével átitatott vattadarabot pedig a fülbe helyezni. Ismételhető naponta 4 alkalommal. A bekent területet melegítsük sópárnával, termopalackkal. A Zöld esszencia főbb összetevői: olasz szalmagyopár-, vadlevendula-, varádics illóolaj, mogyoróolaj

Citromhéj illóolaj:

 Az egyik legkiválóbb légfertőtlenítő illóolaj. Tegyük párologtatóba, diffúzorba a tér nagyságától függően 8-15 cseppet.

Teafa illóolaj:

Torokfájásnál 5 cseppet tegyünk egy pohár vízbe, keverjük el, majd hosszan gargalizáljunk vele. Naponta 3 x ismételhető. A teafa illóolajjal inhalálhatunk is, 2 cseppet tegyünk meleg vízbe, és hajoljunk a gőz fölé.

A fentiekben felsorolt aromaterápiás termékek egyfajta alapkészletnek tekinthetők a légúti betegségek alternatív terápiájában. A termékek a Panarom webshopban és okleveles Panarom aromaterapeutáknál megvásárolhatók

 

Szerző: Tobai Ágota

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr1913679720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása