Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Tudod mi kell a tavaszhoz, az újra induláshoz?

2019. február 21. - Zámbó Éva

Kiderül ebből a cikkből,amit figyelmetekbe ajánlok! 

Remélem Ti is szeretitek a ilóolajokat,mert én nagyon, imádom párologtatni a lakásban.

Ezeknek az illóolajoknak a nagy mestere és tudója Feller Adrienne!

 

Egy új terv. Fel kell tenni magadban a kérdést, hogy jó irányba haladok e. Ez az az irány, ami felé akarok menni? A napi cselekedeteim megegyeznek azzal iránnyal, ami felé haladni kívánok? Ha igen, akkor is szükség lehet egy kis ráncfelvarrásra, ha azonban más a cél, mint ami felé nap, mint nap haladsz, akkor irány kell váltani. Ahhoz pedig, hogy a választ megkapd magadtól egy kicsit visszavonulót kell fújni. Egyszerűsödni kell. Le kell csendesedni minden szinten. A vágyak, a táplálkozás, a zaj szintjén és a fókuszt befelé kell irányítani. Lelked legmélyére, hogy meghalld a hangot, ami mindig ott mondja, hogy erre barátom, nem arra. Vagy pont jó, amerre éppen haladsz.

Csend. A legtisztább hang, amit valaha is hallhatsz. A saját csended és a benne megszólaló hang. Mi kell, hogy megteremtsd a csendet magad körül és magadban? Egyszerűség.

Letisztultság. El kell kezdeni nagyon egyszerűen gondolkodni a hétköznapokról. Egyszerűen táplálkozni. Egyszerűen lenni.

Én ilyenkor nagyon egyszerűen kezdek enni. Minden étkezésnél csak egyfélét. Abból is a legegyszerűbbet. Kevesebbet beszélek, épp csak a legszükségesebbet. Egyszerűen öltözködöm. A legegyszerűbben. Pont annyira egyszerűen, hogy ne kelljen azon gondolkodnom, hogy ma mit veszek fel. Ettől a pillanattól kezdve a test és a lélek átáll egy másfajta üzemmódra. A hangsúly a lélek hangján lesz majd.

A csend megteremtéséhez, a lélek felhangolásához használhatsz illóolajokat.

Cédrus – az erő szimbóluma. Segíti a megtisztulást, a saját erőd felfedezését. Más szóval fogalmazva, segít a benned lévő erő kibontásában. Kiváló nyiroktonizáló, méregtelenítő.

Citrom – az üde fuvallat. Tonizáló, méregtelenítő, serkentő, energetizáló.

Ciprus – az állhatatosság. Feszessé teszi a bőrt, feszessé a lelket. A szó legjobb értelmében. Kitartóvá, lendületessé és célorientálttá tesz minket.

Orvosi levendula – az egyszerűség, a mértékletesség. Segít elengedni a múlt gyötrő gondolatait és a jelenben lenni.

 Ezeket az olajokat egymással is kombinálhatod.

  • Fürdővízbe téve – 10 csepp sóra vagy szódabikarbónára
  • Masszázshoz – 12 csepp növényi olajhoz adva (szezám, sárgabarack, kókusz)
  • Párologtatni – 7-8 csepp
  • Testbedörzsöléshez – 8 csepp kevés növényi olajhoz adva (sárgabarack)

Az illóolajok kiválóan segítik a megújulást, az újratervezést. Az illatuk által mélyen hatnak az idegrendszerre. Megnyugtatnak, lendületet adnak. Megerősítenek, széppé varázsolnak.

Ne feledd, hogy a szépség nem mások tulajdona, hanem a Te kiváltságod is. A szépség maga a harmónia. Amikor minden kompenzálás nélkül önmagad tudsz lenni. Jól ápolt vagy, ön azonos, letisztult, ezáltal ragyogóan szép.

Már érezzük a tavasz csiklandozó erejét az ereinkben. Készülődjünk a természettel együtt! Lassan engedjük el a visszatartó erőket és olvadjunk bele az újraindulás energiájába. Itt a tavasz, minden fűszál lassan ezt hirdeti majd.

Feller Adrienne

Agresszív gyerek nevelése

Sziasztok !! 

Sajnos mostanában  idő hiányban szenvedek és ezért nem sikerült gyűjtenem különböző érdekes cikkeket, vagy írnom valami jó kis történeteket. 

Most viszont rábukkantam Vekerdy Tamás cikkére!

Úgy érezztem ezt meg kell osztanom veletek!

A pszichológus ebben az írásban kifejti véleményét, hogy a gyermekeknek mennyire szükségük van ebben a rohanó, virtuális világban a szülői kapcsolatra. Fontos hogy a szülők tartalmas időt, beszélgetéseket töltsenek el gyermekükkel, játszanak velük, türelmesek legyenek és ne a háztartási munka kerüljön inkább előtérbe természetesen az édesanyáknál.

Olvassátok el!!

Fontos dolgokra hívjí fel a figyelmünket a gyermekeink viselketésével kapcsolatban mert , amikor idegesítenek annak bizony megvan az oka.

Ne legyenek agresszívek a gyermekeink!!

 

Frusztrációk tömege teszi agresszívvé a gyereket

Iskolás lett a gyermekem

„Azzal a gyerekkel nem lesz gond az iskolában, aki tudja a dolgát, a szerepét és a feladatait a családban” – Iskolaérettség: Winkler Márta pedagógus véleménye

Idén, jövőre vagy három év múlva, egyszer iskolába megy minden gyerek. De honnan tudjuk, hogy biztosan iskolaérett? És hogyan tudjuk „felkészíteni” az iskolára iskolaelőkészítő tanfolyamok helyett? Az első alternatív iskola, a Kincskereső alapítójával beszélgettünk. Winkler Mártával készült sorozatunk 1. része.

2018.08.31 BAKÓCZY SZILVIA

Hétfőn indul az új tanév, rengeteg elsős kezdi meg a tanulmányait. A szülők kezében ott van már az óvónők véleménye, esetleg a nevelési tanácsadóé is. De valójában honnan tudható, hogy egy gyerek valóban iskolaérett-e?

Winkler Márta: Elsősorban a mozgásából. Semmiképp nem az életkorából. Egy iskolaérett gyerek mozgása összerendezett. Emellett én csalafintán közelítve kérdeztem meg a nagycsoportosokat, hogy játszani szeretnének-e vagy inkább iskolába jönni? Aki azt válaszolta, hogy játszani, még biztosan nem volt teljesen iskolaérett. Egy szervezett játékban való részvétel is beszédes, nevezetesen, hogy tud-e együtt játszani a gyerek a többiekkel. Mi az, amit már folyamatában képes követni, illetve spontán játszogat-e, vagy van már saját érdeklődési köre. Például az állatokkal, autókkal, gépekkel foglalkozó könyveket lapozgatja, illetve a verseket, énekeket, rajzolgatást kedveli-e. Netán betűket keres, szavakat rak össze.

Sok szülő kifejezetten nagy problémának éli meg, ha nem mehet a gyereke hatévesen iskolába.

Valóban. Elmennek az óvodás barátai, mondják, emiatt nem találja majd meg a helyét, pedig a gyerek ösztönösen tudja a helyét bárhol. Mindennap dolgozik ezen, így az sem tragédia, ha néhány napig sírdogál a távozók után. Sok évtizedet vártam arra, hogy ne legyen kötelező hatévesen iskolába jönni azoknak, akik még nem iskolaérettek. Kértem, hadd érlelődjenek még. A korábban még elkeseredett anya most – a javaslatot megköszönve – tért vissza azzal, hogy gyereke igen sokat fejlődött az eltelt év alatt.

Az is árulkodó, hogy egy gyerek hogyan viselkedik látogatóként az iskolában?

Hogyne. Emlékszem, amikor vártam a jelentkezőket, és kinéztem az irodám ablakán, már akkor képet tudtam alkotnia a gyerekről, abból kiindulva, ahogy közeledett a szüleivel, ahogy a kapun belépett. Az, aki meghatódva, megilletődve nézett körül, akin látszott, hogy keresi, mi is az az iskola, akin érződött, hogy ez egy fontos fordulópont a számára, biztosan iskolaérett volt. Míg az, aki például az órájára mutatva, ellentmondást nem tűrő hangon azt mondta a szüleinek: „Ha itt lesz az órán a kismutató, elmegyünk innen!” Nos, ő nagy élmény volt! Amikor megmutattam neki az iskolát, nem hagyta magát terelgetni, nehezen fogadta el, ahogy szelíden megfogtam a kezét az egyik szekrényfióknál, mondván, hogy azt nem szabad kihúzni. Az iskolából persze semmit nem mutathattam meg neki. Rajta azonnal láttam, hogy ő már az otthoniakat is kézben tartotta, pedig értelmiségi szülők gyereke volt, akik bizonyára tudatosan nevelték.

Tudta ezt korrigálni?

Nem. De be kell vallanom, hogy nem is akartam. Ehhez én már kevésnek bizonyultam. Azt a kisfiút nem hívtam az iskolámba. Megmondtam a szülőknek, úgy tapasztalom, hogy az, amit én szeretnék, ilyen indíttatással nem fog menni.

Azt mondta, „ilyen indíttatással nem fog menni”. Mit jelent ez pontosan?

Az a gyerek indul szépen, és azzal nem lesz később sem gond az iskolában, aki – a többi családtaghoz hasonlóan – tudja a dolgát, a szerepét, a feladatait a családban. Akit pici korától kezdve önállóságra nevelnek, és aki tudja, mit jelentenek az alapközösségben élő szabályok. Ehhez képest sok gyerek az első osztály végére sem ismeri meg a saját holmiját, mert a szülei mindig bepakolnak helyette, sőt minden másban is kiszolgálják.

Mit tehet a szülő, hogy könnyebb legyen a gyereke számára az iskolakezdés?

Szülőnek is, tanítónak is lassan, fokozatosan kell közelítenie az iskolát a gyerekhez. Otthon például ne fenyegessük őt az iskolával, ne mondjunk neki ilyeneket: „Na, majd az iskolában rendet tanulsz, ott majd nem csinálhatsz ilyet!” Így könnyű szorongató képeket rajzolni az iskoláról. Problémának érzem azt is, hogy sok szülő nem bízik az iskolában, a tanítóban. Évekig iskolát keresnek, szidnak mindent és mindenkit a gyerek előtt, így azután a leendő elsősük hamis képet kap. Rosszabb esetben azt érezheti, hogy vele van baj, azért ilyen nehéz jó iskolát találni.

Mostanában sok helyen tartanak iskolaelőkészítő tanfolyamokat, főleg a magániskolákban. Mi ezekről a véleménye?

Sosem szerettem őket, valójában nincs rájuk szükség. Ezek általában a kemény iskolák előszobái. Mert azzal a gyerekkel, aki szabadon, szépen élt, játszhatott, gyűjtögethetett, és aki önálló lehetett, nem lesz gond az iskolában sem.

A fejlesztőfüzetek is feleslegesek?

Igen, szerintem ezekre sincs semmi szükség.

Akkor se adjuk a gyerek kezébe, ha kifejezetten vágyik rá?

A mai kiadványok közül nem sok mindent adnék a gyerekek kezébe, már csak a borzasztó illusztrációk miatt sem. Higgye el, a gyerekek ezek nélkül is szépen fejlődnek. Ha hagyjuk őket, kiteljesednek, felfedezik a világot, kinyílik az értelmük, egyre többet és egyre jobbakat kérdeznek.

Én úgy tapasztalom, hogy ezek a fejlesztő kiadványok ma nagyon divatosak. Vajon túl akarjuk fejleszteni a gyerekeinket?

Egyértelműen. Tökéletesíteni akarjuk őket, ezért inkább a gyerekkorukból veszünk el. Ez nagyon nincs rendben, és később rendszerint megbosszulja magát. Gyerekkorban játszani kell. Ez olyannyira elemi igényük a gyerekeknek, hogy az iskolában is folytatni kell mindaddig, amíg ezt az adott osztály, illetve gyerek igényli. Lassan, fokozatosan kell bevezetni őket a tanulásba.

Valakiről csak az iskolában derül ki, hogy még nem iskolaérett. Mit tud kezdeni a pedagógus az ilyen helyzettel?

Egy tudatos pedagógus ezt jól tudja kezelni. Neki mindig tudnia kell, hogy hol tart az adott gyerek, és csak annyit szabad előrelépni mindennap, amennyire a gyerek képes. Nem baj, ha nem érik meg ugyanazon a napon mindenki.

Címlapkép forrása: Winkler Márta

Levendula a csodás

Elérkeztünk a  levendula virágzás idejéhez, ami  szemet gyönyörködtető csodálatos látványt nyújt mindenki számára . 

És az illata az valami csoda! Biztos látjatok ,hogy milyen sok helyen találhatók már levendula mezők, érzékszervünk álltal ( látás ) feltőltődhtünk, kikapcsolódhatunk és még szedhetünk is ebből a csodálatos növényből.

A levendula  az 1700-as években került Magyarországra. 

A levendula elnevezés a latin livere (kékes színű) szóból ered. A természetben a közönséges levendulával találkozhatunk, de számos nemesített fajtája is létezik. Szinekben is különbözhetnek halvány lilától a mély liláig találhatunk, de láttam már fehéret  és rózsaszínt is.

Kereskedelmi termesztésben  illóolaj ellőállítása, gyógyászat szempontjából pedig gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása ismert. 

A kozmetikai ipar pedig illatanyagáért hasznosíja. 

A konyhában mint fűszerként is megtalálhatjuk. A virágából finom mézet készítenek, de még jó kandírozásra is sütemények díszítésére sőt még teák ízesítésére is. 

Illóolaját a gyógyászatban is hasznosították kis párnácskába téve a illatos apró virágok segítenek az elalvásban aromaterápiában pedig más olajokkal használva segítenek az ellazulásban és nyugtató hatása is nagyon ismert. 

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné ezt a sokoldalú növényt.

Most pedig egy blogger képeivel szeretném illusztrálni a kis ismertetőmet!

 

 

34649327_793628104168010_3350848809058959360_n.jpg

34598165_793628140834673_8199504859154612224_n.jpg

 

Képek:  Kézzel készített nyár csoportból 

Nyári udvari gyermek játékok

Sziasztok! 

Folytatom a nyári szünetre az udvari játékok bemutatatását.

Ügyességi játékokat mutatok most Nektek!

jatek1_1.jpg

Udvaron is lehet rajzolni!! 

Farost lapot fessünk le krétafestékkel, majd keressünk a kertben egy helyet, ahova fefüggeszthetjük és máris lehet krétával rajzolni rá!  

Ez álltal fejlődik a kézügyességük, képzeletük és képalkotó képességük!!

 

eb57ea4096bdf707a73c8446897a3e88_masolata.jpg

 

Vizibomba!

Ezzel pl. lehet célba donbni, vagy kidobózni, persze csak akkor  ha nagyon meleg van  nehogy megfázzanak a gyerekek.

 

gyeja28_masolata.jpg

Hangoshatunk is egy kicsit a szabadban! 

Szereljünk fel különböző eszközöket, amik hangot adnak ki ha ütögetik a gyerekek. 

Jó szórakozást kívánok !

 

Recept

A hónap gyümölcse az eper !!!

 

vett-500-g-epret-es-olyan-sutemenyt-keszitett-belole-hogy-mind-a-tiz-ujjad-megnyalod-utana.jpg

 

Ezért mutatok egy jó kis receptet!

 

Most egy olyan fenséges süteményt mutatunk, amitől mindenkinek eláll a szava

  

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A tejszínhabos zseléhez

  • 25 g zselatin
  • 50 ml víz
  • 500 ml habtejszín
  • 50 g cukor
  • vanília
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej

Az epres zseléhez

  • 1 tasak piros tortazselé
  • 500 g eper

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és óvatosan adjuk a habhoz. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a habhoz. Egy 26 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki papírral és tegyük bele a tésztát, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.

Mikor megsült, hagyjuk kicsit állni és vágjuk le a felső részét. Ha túl magas lett a tészta, ketté is vághatjuk és a felét tetszés szerint felhasználhatjuk más süteményhez.

A zselatin oldjuk fel  vízben, az előírás szerint.

A tejszínt keverjük össze a cukorral, öntsük hozzá a feloldott zselatint és verjük fel a habot. Ízesítsük vaníliával. A pudingport és a cukrot keverjük össze, öntsük rá a tejet és a szokásos módon főzzük meg. A pudingot hűtsük ki, majd keverjük hozzá a hideg pudingot a habhoz.

A habot öntsük a kihűlt tésztára és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém már ne folyjon.

Az epret mossuk meg és tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Amikor a krém már elég kemény, igazítsuk el rajta az eperszeleteket.

A tortazselét oldjuk fel a tasakon lévő leírás szerint és öntsük az eperre.

A tortát tegyük hűtőbe, amíg a zselé megszilárdul, majd kapcsoljuk le a sütőforma oldalát és szeleteljük.

 

Forrás:Ketkes

süti beállítások módosítása