Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Tél: Itt a "meghülés" szezonja

2016. január 20. - Saller Kati

 

Minden télen küzdök a megfázással, úgy mint sokan mások. Jó ideje már kerülöm a gyógyszereket és igyekszem minél természetesebb módon gyógyulni. És ezt természetesen az egész családom velem együtt gyakorolja.

beteg2.jpg

Már sikerült egy két nagyon jó stratégiát kidolgoznom. Nekem ezek beváltak. Most megosztom veletek, hátha segít nektek is! :)

 Fegyvereimet stratégiáimat sorba szedtem nektek,

 

1. propolisz: 

A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a               betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.Alkoholban áztatva, átszűrve, kockacukorra csepegtetve lehet elszopogatni.De akár folyadékba is csepegtethetjük.

Mi, ha már egy picit érezzük a torok fájást, kaparást, vagy kicsit fáj a fülünk, azonnal napi 2x 20-30                     cseppet beveszünk. Azért jó elszopogatni a cukorral, mert így a szájon át felszívódik és a hajszálereken             keresztül azonnal bejut a véráramba. A hatóanyagait nem gyengíti a gyomor savas közege.

 images_8.jpg

 

2. sós orrspray:

ha már elindult az orrfolyás akkor sem kell gyógyszeres orrsprayt használnunk. A só az egyik legjobb                 fertőtlenítő szer. sós orssprayt használva is segíthetjük szervezetünket a gyógyulásban

Ha mi akarjuk elkészíteni akkor nincs is másra szükségünk mint egy kimosott spriccelős  orrsprays üvegre. Kell még só, jódozatlan tiszta tengeri só, vagy himalája kristálysó. Forralj fel 1 dl vizet és ahhoz add hozzá 0,9 g sót. Ha feloldódott a só hűtsük le és töltsük a pumpás üvegbe. Mivel ennek ph értéke hasonló a testünk ph értékéhez, ezért korlátlanul használhatjuk,

A sós vizes oldattal ajánlatos a már fájó torkot akár naponta többször is öblögetni.

images_1_5.jpg

 

3. kamilla tea:

A megfázásos tünetek az orrnyálkahártya és az arc üregekben végbemenő gyulladásos folyamat következményei.A gyulladást legjobban kezelő gyógynövényünk a kamillavirág. Ha lehet a kertben saját magunk is nevelhetünk, száríthatjuk és télen iszogathatjuk. Bármilyen gyulladásra kiváló. Akár a gyomor akár a bél rendszer akár a melléküregek adnak helyet a gyulladásos betegségnek a kamilla hatásos fegyver ellene. 3-4 csésze naponta 1-2-3 hétig, vagy a panaszok megszűnéséig, de akár megelőzésre kúraszerűen is fogyasztható, ekkor elég naponta 1-2 csésze.

Megfázás vagy nátha esetén inhalálásra és ülőfürdő alkalmazására is ideális, hiszen az illóolajok belélegezve is hatásosak.

35662_tea.jpg

 

4. savanyú káposzta:

A savanyú káposzta főként béta-karotinban (A-provitamin) és C-vitaminban gazdag. Továbbá jelentős mennyiségű B, E, és K-vitamint tartalmaz.

A savanyú káposzta gazdag továbbá ásványi anyagokban is, nagy mennyiségben található benne kálium, amely különösen fontos számunkra, de található még benne kalcium, foszfor, vas, cink és magnézium, továbbá nyomelemek is, amelyek közül legfontosabb a kén.

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a savanyú káposzta gazdag rákellenes és antibiotikus hatású fitokemikáliákban (a növényekben található bioaktív vegyületekben) is, éltető enzimekben, ként tartalmazó aminosavakban és mustárolajban

Miért hasznos a szervezetnek?

    • A tejsavbaktériumok tevékenységének köszönhetően a savanyú káposzta C-vitamin tartalma magasabb, mint a friss káposztáé. Már 200 g savanyú káposzta fedezi a szervezet napi C-vitamin szükségletét. Tartalmaz továbbá folsavat – B9-vitamint is, amely javítja a C-vitamin hasznosulását a szervezetben.
    • A savanyú káposzta gazdag K-vitaminban. 100 g savanyú káposzta tartalmazza az ajánlott napi adagnak akár a kétszeresét is. Segíti a sebgyógyulást, és javítja a véralvadást.
  • A savanyú káposzta erjedése során nagy mennyiségű kolin (a B-komplex tagja) is keletkezik, amely a zsírok anyagcseréjében tölt be fontos szerepet, továbbá csökkenti a vér zsírszintjét.

Nos megelőzésképpen minden nap eszegessük a savanyú káposztát télen. Ha már megfáztunk akkor pedig szinte kötelező a nyers savanyított káposzta!

6.jpg

 

5. infra lámpa:

Nagyon hasznos az arc a fül melegítésére akár többször naponta. De fontos hogy használata után fedjük le a felmelegített testrészünket és csak lassan hagyjuk kihűlni. Utána semmiképpen ne menjünk ki a hideg levegőre.

e40902302.JPG

 

Nos természetesen a teljesség igénye nélkül az én kis családomban ezeket a praktikákat alkalmazzuk sikeresen megfázás esetén. A gyógyulás 1-2 nappal tovább tart, de garantáltan semmilyen mellékhatással nem jár a kezelés a gyógyszerekkel ellentétben.

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr678276114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása