A mai receptem egy vitaminban gazdag 15 perc alatt elkészíthető nagyon ízletes egytálétel.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kis doboz natúr krémsajt
- 1dl víz
- 1 kanál tejföl
- 1 csomag füstölt lazac szelet
- 10 dkg tisztított leveles spenót
- póréhagyma
- fokhagyma
- só, bors, bió vegeta, szerecsendió
- 1/2 csomag kagyló tészta
Az elkészítés nagyon egyszerű! Először is felforralunk vízforralóval 1,5 l vizet, majd egy edénybe öntjük és már tehetjük is bele a tésztát főni. Így legalább 10-15 percet spórolunk, mivel nem a gázon kell kivárnunk hogy felforrjon a víz. Ezt a trükköt Jamie Olivértől lestem el.Sót ne felejtsetek a vízbe tenni! :)
Kb 10 cm póréhagymát vékonyan felkarikázunk, két nagy gerezd fokhagymát apróra darabolunk, majd oliva olajon megpirítjuk. A megmosott felaprított spenót leveleket megfuttatjuk az olajon. Jöhetnek rá a fűszerek. A szerecsen dióval óvatosan, mert ha sokat teszünk rá elviheti az étel ízét. Az apróra vágott füstölt lazacot egy perc alatt készre pirítjuk.
Most jöhet a krémsajt a víz és a tejföl. Egyet rottyanni hagyjuk és kész is.A tésztával tálaljuk!
Köszönet a receptért Noémi!
Jó étvágyat!