Íme, a legjobb példa arra, hogy a cukor nélkül készült sütemény nemcsak egészséges, hanem fantasztikusan is néz ki! Látványával nem lehet betelni, ráadásul nagyon finom! Szerencsére bátran ehetjük, mivel ez a desszert biztosan nem hizlal. Cukor és finom liszt nélkül készült, bátran ehetsz két szeletet is!
Tejfölös sajttorta friss gyümölcsökkel
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
- 125 g Update Kex box vaníliás-kókuszos keksz
- 50 g vaj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g tejföl
- 1 cs. U1 Vaníliás pudingpor
- 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
- 6 db tojás
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
Öntet:
- friss bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, ribizli, szeder), ízlés szerint
- cukor nélkül készült szamócalekvár (pl. Update), ízlés szerint
Díszítés:
friss eper, áfonya
Így készül:
1. Az összemorzsolt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal.
Majd a tömény morzsalékot nyomkodjuk bele egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába.
2. A mascarponét keverjük ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. A masszát homogénné keverjük egy botmixerrel.
3. Öntsük a kekszes alapra a krémet, mehet is a sütőbe.
Nagyon fontos, hogy ezt a tortát vízfürdőben süssük. A vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsünk fel vízzel kb a forma magasságának feléig.
4. A 150 fokon, kb. 50-60 perc alatt tökéletesre sül.
5. A kész tortát vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a kapcsos formában kihűlni. Így tegyük a hűtőbe is. Csak közvetlen fogyasztás előtt, egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva emeljük ki.
6. A mázhoz turmixoljuk össze az eperdzsemet néhány szem friss gyümölccsel, majd forraljuk fel egy pillanatra.
Hagyjuk kicsit hűlni, ha már csak langyos, Amikor langyos kenjük le vele a torta tetejét.
7 Pakoljuk meg a sajttortát friss eperrel, áfonyával, málnával és már tálalhatjuk is.
TIPPEK:
- A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben!
- A sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt! Az a legjobb, ha a torta már előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tála
Knap Daniella receptje