Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Miért fontos lelkileg felkészülnünk az Anyaságra?

2015. október 14. - Saller Kati

terhesnő

Dudás Marcsi cikke

Ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott legyen gyermekünk élete, nekünk szülőknek is boldogoknak kell lennünk. Nem elég „csak” fizikálisan készülni gyermekünk fogadására, legalább annyira fontos a mentális jólétünk is!

Hogy miért van szükség a lelki felkészülésre és a belső békénk megtalálására?
A bennünk zajló lelki folyamatokat a magzat már a pocakunkban is érzi, majd ezeket a lelki hatásokat láthatjuk viszont gyermekünkben, születési adottságként, megoldandó feladatként. Születés után is megmarad a lelki kötődés Anya és gyermeke között, a fizikai köldökzsinórt egyfajta lelki köldökzsinór váltja fel, így a baba továbbra is mindent érezni fog, ami Édesanyjában zajlik. Amennyiben Anyában maradtak régi, nem megoldott ügyek, azt a gyermek fogja számára megmutatni viselkedésével, hangulataival és akár betegségeivel is. Ezek szimbolikus megfejtése segítséget nyújt a Mama számára fejlődésében.
Ennél azonban egy sokkal kellemesebb megoldás az, ha a családalapítás előtt megtisztítjuk magunkat mindattól a mentális salaktól, amit tudat alatt tárolunk. Ezzel nem csak a saját, de gyermekünk életét is boldogabbá tehetjük.

 

Nézzük meg, mit tehetünk a lelki felkészülésünkért?
Először is tartsunk egy kis önvizsgálatot, kezdjük rögtön pár egyszerű kérdéssel.
Boldog vagyok? Itt és most, a jelenlegi életemben? Mindentől és mindenkitől függetlenül vagyok boldog?
Ha nem a válasz, akkor gondolkodj velem, mi lehet ennek az oka? Talán az, hogy nem érzed magad értékesnek? Vagy azt gondolod, egyedül képtelen lennél bármire? Vagy esetleg jelenlegi élethelyzeted tesz boldogtalanná? Vagy a múltban élsz, és nem látod meg, nem tudod megélni, a jelen szépségét, örömeit, nem tudod értékelni azt, amid van?
Milyen a kapcsolatod saját szüleiddel? Milyen érzéseket vált ki belőled a tőlük látott minta? Tetszik? Vagy inkább idegesít, elutasítod?
A saját szüleink negatív mintái akár a teherbeesést is meggátolhatják, akár fizikai problémákat okozva. Ezért nagyon fontos rendezni magunkban az ezzel kapcsolatos érzéseket, és feldolgozni az esetleges tudat alatt működő nem szimpatikus mintákat.

gyermekasztrológus

Az önvizsgálat után nézzük meg, mit kell tenned, ahhoz, hogy változtatni tudj!
Először is szembe kell nézni a meglévő problémákkal, mindazzal ami miatt nem érzed életedben a tökéletes boldogságot. Szembe kell nézni félelmeiddel, és meg kell találni azok gyökerét, amik a családalapítással kapcsolatosak. Szembe kell nézned olyan téveszméiddel is, amiket gyermekkorodban ültettek el benned és korlátozhatnak. Ilyen lehet például az, amikor Édesanyádnál tapasztaltad, hogy feláldozta saját kibontakozását a család érdekében, és ez a későbbiekben boldogtalanná tette. Persze az ember megfogadja, nála másként lesz, de ezek a minták tudat alatt félelmeket generálhatnak, amik megnehezíthetik a hőn áhított gyermek megfoganását. Vagy épp a szüléstől félsz, mert körülötted több olyan ember is van, aki nagyon megszenvedte gyermekének világra jövetelét. Tudatosan persze nagyon szeretnél saját gyermeket, de tudat alatt ez a félelem is blokkoló lehet.

Ezt a belső feltáró és tisztító munkát egyedül is el tudja végezni magán az ember, de nem könnyű feladat. Sokat segít, ha külső segítségre lelünk, aki segíti a lelki felkészülést. Mivel én asztrológus vagyok, az én hitem ebben a módszerben van, hiszen segítségével, a születési horoszkópból, nem csak saját adottságaidat ismerheted meg, hanem a benned lévő problémákra is rálátásod lehet, így célirányosan lehet a problémákra megoldást találni. Ugyanígy segítségedre lehet egy kineziológus, aki feltárja és oldja a blokkokat. Egy csoportos oldásnak komoly eredménye van, hiszen a csoport energiái összeadódnak, és erősebben hatnak.
Amíg harag, elutasítás dolgozik bennünk, addig nem tudunk teljesen boldogok lenni, ezek az érzések belülről mérgeznek minket. A szeretet állapotába kell eljutni, teljesen nyitottá, befogadóvá válni, hogy élvezni tudjuk az élet legapróbb csodáit is.
Befogadóvá kell lennünk, hiszen akkor tudjuk a magzatot is befogadni méhünkbe.

 

boldog_kiegyensulyozott_parkapcsolat.jpg

Az önismeret mellett az első legfontosabb teendőnk, megadni magunknak a vágyott szeretetet, érzelmi biztonságot, hangot adni lelki igényeinknek.

Nagyon fontos, hogy ismerjük, mi esik jól a lelkünknek, mitől érezzük azt, hogy szeretnek minket. Ezt a születési horoszkópunkban a Hold állása mutatja meg. Azért jó ezt tisztázni magunkkal, mert ezzel az ösztönös szeretetigényünkkel fogunk gyermekünk felé is fordulni, és ez az adottság mutatja majd meg az ösztönös gondoskodási mintánkat is.

 

Például, ha a Holdad, a születési horoszkópban az Ikrek jegyében áll, akkor az érzelmi biztonságodat az adja, ha a téged ért lelki sérüléseket meg tudod valakivel beszélni.
Jellemző lesz rád, hogy az érzelmeidről is inkább beszélni szeretsz. Emellett mozgékony, kíváncsi vagy, és szereted a változatosságot. Gyermeked felé is az intellektust, és a könnyedséget fogod sugározni. Ezután már csak a gyermek igényét kell majd megtudnod, ő mitől érzi magát biztonságban. Ezt a születési horoszkópjában majd a Hold állása fogja megmutatni.

Belső harmóniánkat befolyásolják a magzati és a kisgyermekkorunkban tapasztalt érzelmi hatások is. Sajnos kevesen olyan szerencsések, hogy gyermekkorukban, vagy akár születésükkor nem érték traumák, szüleik elfogadták őket tökéletesnek, és igazi egyéniséggé válhattak. Amikor nem így van, akkor nincs meg bennünk az ősbizalom érzése, állandó bizonyítási vágy él bennünk saját értékességünket illetően. Ugyanígy önbizalommal kapcsolatos problémákat okozhat, ha leányként azt érezzük édesapánk nem tart elég jónak, nem dicsér, nem ismeri el tehetségünket. Ez amellett, hogy önbecsülésünket aláássa, még párkapcsolati problémákhoz is vezethet.

boldog_baba.jpg

A negatív gyermekkori minták akadályoznak minket legjobban érzelmi nyitottságunkban, mert előhívhatják attól való félelmeinket, hogy érzelmileg sérülhetünk.
Védekező mechanizmusok indulhatnak el bennünk, amik akadályozzák a feltétel nélküli szeretetet.
Általánosságban nagyon sokan már a születésükkor megkapják az első negatív élményt, ami aláásta az ősbizalom érzését.
Mondjuk fiúnak várták lány lett. Vagy fordítva. Már az első lélegzetvételeknél meg kellett tapasztalniuk a csalódás érzését, már akkor beléjük fészkelte magát az érzés, hogy nem tökéletesek. Az ősbizalom hiánya komoly problémák generálója, hiszen egy alap ahhoz, hogy később is azt érezzem, nem vagyok önmagamért szerethető, valamit le kell tennem az asztalra ahhoz, hogy szeressenek. Ez melegágya a felnőttkori teljesítménykényszernek, munkamániának, maximalizmusnak és egyéb önértékelési problémáknak.

 

Ugyanígy az első hét évben is kaphatunk olyan szülői mintákat, amik nem igazán segítik a fejlődésünket. Példaként említeném a szorongást. Látjuk, hogy Anya stresszhelyzetben szorong, akkor az épül be, hogy ennek így kell lennie, és komfortzónánk részévé válik, nagyon nehezen tudunk megválni tőle.

 

Az ideális eset az lenne, hogy személyiségfejlődésünkben a gyermekvállalás idejére eljussunk oda, hogy ezektől a hátráltató mintáktól megszabaduljunk, és úgy nézünk az Anyaság feladata elé, hogy kiegyensúlyozottak, és önbizalommal teltek vagyunk.

boldog_no.jpg

Hogy miért fontos ez?
Mert pl. ha Édesanyánkkal gyermekkorunkban problémánk volt (ez egyébként látszik a születési horoszkópban) akkor a probléma, mint egy beépített program fut a tudatalattinkban, háríthatjuk ezáltal az anyai oldalunkat, ami akár a gyermekvállalást is akadályozhatja. Már csak azért is jó ezt a feszültséget megoldani, és őszintén megbocsátani, mert a megoldatlan problémát gyermekünk viheti tovább.

Ahhoz, hogy igazán boldogok lehessünk, szeretnünk és tisztelnünk kell saját anyai mivoltunkat is. Nagyon sok nő szenved attól, hogy a gyermek megszületése után kiszolgáltatott helyzetben érzi magát, alul értékeli saját anyai szerepét, ami akár a kapcsolat romlásához is vezethet.

Az igazi szeretet és boldogság megtalálásának útja, hogy felvállaljuk a felelősséget a minket körbevevő világgal kapcsolatban. Minden, ami belül van, az kivetítődik és tapasztalattá válik. Így csakis akkor fognak minket kevésbé értékesnek kezelni, ha belül mi is azt érezzük.
Akkor tudunk tartósan boldog életet kialakítani, ha sorsunk irányítójává válunk és elfogadjuk, saját életünk forgatókönyvét mi írjuk mindazokkal az érzésekkel és gondolatokkal, amik bennünk zajlanak.
És ami még nagyon fontos! Ezzel a forgatókönyvvel gyermekünk életének az alakulását is befolyásoljuk. Szembe kell néznünk azzal a felelősséggel, amit akkor vállalunk fel, amikor Édesanyák leszünk.

Dudás Mária gyermekasztrológus
06304515002

Forrás:  

Belső Béke Holisztikus Gyógyközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr557968120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása