Hozzávalók:
250 gr Keksz csokidarabokkal
100gr margarin
Krém:
250gr mascarpone
200ml tejszív vagy 1 nagy doboz natur joghurt
150gr porcukor
A tetejére:
2 evőkanál cukor
25 gr áfonya
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A kekszet aprítógéppel, vagy klopfolóval apróra törjük, majd hozzá keverjük margarint. Kikent 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk. Amíg a krémet készítjük a kekszet a hűtőbe tesszük. A tejszínt felverjük, a mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd óvatosan, úgy hogy a tejszínhabot ne törjük össze hozzáadogatjuk.
A kész krémet a tortaformába öntjük. Közben a megmosott áfonyát a cukrot ésa vizet egy edényben a gázon kevergetve főzzük kb.5 percig. Ha kihűlt a tortaformából kivarázsoljuk a sütit és az áfonya szószt ráöntjük.
A mellékelt képen a tejszín helyett joghurttal készítettem a krémet. Ezért lett alacsony.
Gyorsan elkészül, nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
Saller Kati