Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Őszi illatkeverékek

2017. október 03. - Zámbó Éva

Nagyon kedvelem Tobai Ágnes írásait, amiből mindig ötleteket kaphatunk az illóolajok helyes használatáról. Ajánlom nektek ezt a mai  kis összeállítást mert megtudhatjuk, hogy milyen olajokat keverhetünk össze az őszi hangulathoz a párologtatóba.

Őszi illatkeverék a párologtatóba

Az őszi évszakkal csendesebbé válik a világ, és ahogy kint, úgy bennünk is megnő a csend. A nyár szerteáradó, zabolátlan energiái megszelídülnek, és a kiterjedésből a visszahúzódás fázisába érkezünk. A befelé fordulás kezdetének ideje ez, amikor a tapasztalatok beérnek, és belső figyelmünk által bölcsességgé nemesednek. Ez a csendes, gondolatokat érlelő időszak a zenitjét majdan a tél évszakában éri el.

Csendesedjünk illatokkal. Jól esik már meggyújtani egy-egy mécsest, gyertyát az egyre korábban érkező esték idején, és aromalámpába vagy diffúzorba téve, az illóolajok aromájával pihenni egy hosszú nap után.

jazmin_diffuzor.jpg

Szeretem ilyenkor már a meleg illatokat, az édesnarancsot gyömbér ágyba tenni, a szantált a bergamottal keverni.

Őszi illatkeverék a párologtatóba:

  • 3 csepp gyömbér (Zingiber officinalis)
  • 5 csepp édesnarancs (Citrus sinensis ze.)

vagy

  • 4 csepp szantál (Santalum album)
  • 4 csepp bergamott (Citrus bergamia ze.)

Mindkét illatkeverék örömteli, meleg hangulatot teremt, békességgel és nyugalommal töltve meg a teret. 

Különösképp kedvelem ilyentájt a "Zen" és a " Meditation" illóolajkeverékeket, mert úgy érzem, mintha illatuk finom dallamként áramlana, melynek nyomában minden zaj elcsitul. Nem körülöttem, hanem bennem. Mert egy jó illatban meg lehet pihenni.

A természetes illóolajok finoman hangolnak át az örömteli létezésre való hajlandóságra. Aromás molekuláik olyan kémiai szignálokat küldenek, melyek az önjutalmazó, úgynevezett boldogsághormonok felszabadulását segítik, de a kémián túl, in vitro nem vizsgálható szubtilis tartalommal is bírnak. Éteri, láthatatlan kapcsolódásuk az emberi energiarendszerhez tapasztalati úton érzékelhető. Az illóolajok harmonizáló hatása a szaglás útján csodálatosan működik. Ezért nem csak a szoba levegőjének fertőtlenítéséért, vagy éppen illatosításáért párologtatunk illóolajokat, de a jó közérzetért, a harmónia, a belső egyensúly megteremtéséért is.

Ősz van, csendességbe hívó ősz. Odalépek hát a ládikámhoz, nézem a szépen sorban álló üvegcséket, és tudom, mindegyikben kincs pihen. Ismerős és ismeretlen, felfedett s még felfedni váró titok. És bevallom, illatos meséjüket évek óta megunhatatlanul hallgatom.

Szerző: Tobai Ágnes 

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr6912918661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása