A szilva
Folytatom az őszi gyümölcsök fontosságáról szóló bejegyzést, most a SZILVÁRÓL írok pár gondolatot.
Visszaemlékszem a gyermekkoromra,hogy mennyire nem szerettem a szilvát, anyukám alig bírt belém diktálni egy keveset.
Most felnőttként már nagyon megkedveltem, mert ízletes finomságokat lehet belőle készíteni.
Utána néztem,hogy a szilva fogyasztása milyen hatással van egészségünkre.
A szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését, továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is gazdag forrása.
B-vitamin tartalmának köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.
Fogyókúra során megköti a fölösleges zsírt. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású.
A szilva is frissen a legfinomabb és a legvitamindúsabb. Tárolása nem okoz gondot, hűvös helyen napokig is eltartható.
Forrás: Egészségtükör.hu
Különböző ételeket lehet készíteni belőle, pl. szilvás gombóc, szilvalekvár, gyümölcsleves, szilva torta ( receptet megtaláljátok a blogunkban), szilvás joghurt stb.
Fogyasszatok sokat belőle!!