Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Illóolajos fürdő tavasszal

2017. március 28. - Zámbó Éva

Illóolajos tavaszi fürdő a megújulásért

 

A megújulás megtisztulást jelent. Megújulni akkor tudok, ha az elengedés és befogadás folytonosságában létezem. Ez a ritmikusság maga az áramlás, az áramlás pedig maga az élet. Amikor megreked ez a folyamat, vagyis akár az elengedés, akár a befogadás impulzusa belső ellenállásba ütközik, akkor pangás jön létre. A pangás pedig minden betegség melegágya, úgy a fizikai mint a mentális betegségeké. Az élet lüktet, pulzál, mozog és árad. Tartsd hát magad mindig mozgásban, lendületben, megújulásban. Hangold fel magad a megújulás energiáira egy csodálatos illóolajos fürdővel. Egy evőkanál tejszínbe tedd a következő illóolajokat:

Rozmaring cineol (Rosmarinus officinalis ct. cineol)       6 csepp

Orvosi levendula (Lavandula angustifolia)                        3 csepp

Atlasz cédrus (Cedrus atlantica)                                         3 csepp

A tejszínbe kevert olajokat tedd a fürdővízhez, és merülj el az illatozó vízben. Miközben az illatok párájában pihensz, lazítsd el az izmaidat, engedj el minden görcsösséget, akarást és feszültséget.

Az illóolajok a meleg víztől kitáguló pórusokon keresztül könnyedén felszívódva fokozzák a nyirokáramlást, ezáltal segítik a salakanyagoktól való megtisztulást. Fontos, hogy gondolatban is légy jelen, és a megtisztulás szándékára fókuszálj.

A megújító fürdő rituálét végezd tíz napon át, és mellette törekedj egy mértékletes, könnyített táplálkozásra. Legalább 1,5 liter víz fogyasztása ajánlott, hogy a méreganyagok eltávolítása hatékony legyen. Minden nap mozogj egy kicsit, a séta is tökéletes. 

A tavasz virágzó, zöldellő, illatos energiája frissítően hat testre és lélekre egyaránt. A méhek zümmögve gyűjtik az édes nektárt a frissen bontott virágszirmok között, a napsugár új színeket rajzol a levegőbe, és minden az életről dalol. Az életről vagyis az áramlásról, a megújulásról. Légy nyitott, és lásd meg magad körül a szépséget, ami átszövi a világot, mert ez is megújulás. Éljen a tavasz, éljen az ÉLET!

A cikk szerzője: Tobai Ágota

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr2612373473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása