Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Már olyan sokszor megcsináltam, hogy a papírja amire írtam a receptet inkább egy salátára hasonlít. Ezért gondoltam hogy megosztom veletek. Ha nem tortaként szeretnétek megcsinálni, akkor desszertnek is elkészíthetitek kis tálakba téve a piskótát és rákanalazva a joghurtos gyümölcsöket.
Nos lássuk a receptet:
Hozzávalók:
Piskóta hozzávalói:
- I. rész 4 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 4 ek. forró víz
- II. rész 13 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- III. rész 4 tojásfehérje
Joghurtos gyümölcsök:
- 2 pohár natúr joghurt
- 15 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 2 pohár tejszín
- 1 cs zselatin
- 1/2 dl víz
- Kis darabokra vágott barack, felezett szőlő, bármelyik bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóinak első részében szereplő hozzávalóit habosra keverjük. Ezután összekeverjük a második rész hozzávalóit, és a cukros tojássárgájához keverjük, Majd a harmadik részben lévő kemény habbá vert tojásfehérjét nagyon óvatosan, hogy össze ne törjük, összeforgatjuk, az első két részben leírtak elegyéhez. Magas falú csatos tortaformába tesszük, és megsütjük 180 C fokra hevített sütőben.Tűpróbával ellenőrizzük.
A joghurtot a porcukrot, a citromlevet és a citrom és narancs reszelt héját alaposan összekeverjük.Közben a tejszínt jól felverjük. Felmelegítjük a vizet és a zselatin port csomómentesen elkeverjük benne. Addig hagyjuk hűlni, amíg még folyékony marad. A kész zselatint gyorsan a joghurthoz keverjük és végül a tejszínhabot is.
A kihűlt piskótára öntjük a joghurtos habos elegyet, majd beledobáljuk a szép színes gyümölcsöt.
Hűtőben tároljuk megdermedésig.
A torta édes és egy kicsi mégis savanykás íze miatt nyáron kiváló hűsítő lehet.
Isteni!! Próbáljátok ki és írjátok meg tapasztalatotokat. Tegyetek fel képeket az elkészített tortáról!