Ma mindenképpen szerettem volna valami egyszerű de tartalmas levest főzni. Mivel már napok óta tervezem hogy fánkot sütök, már csak a hozzávaló levest kellett kitalálnom.
Olyan finom lett hogy most szeretném veletek megosztani ezt a receptet.
Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 sárgarépa
- 1 fehér répa
- 1 karalábé
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- zeller és petrezselyem levél
- liszt
- só, bors, pirospaprika
- olaj vagy zsír
Krumpligombóc:
- 2 nagyobb darab krumpli
- 1 db tojás
- liszt amennyit felvesz, hogy ne ragadjon
- só vagy vegeta
Elkészítés:
A zsiradékon aranysárgára pirítottam a hagymát, majd egy kicsit a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát dinszteltem. Kis lisztet szórtam rá majd lehúzva a tűzről egy kis pirospaprikát jól elkevertem benne. Felöntöttem vízzel összekevertem, sóztam borsoztam, és hagytam főni addig míg a répák el nem kezdtek fent táncolni a leves tetején.
Mindeközben feltettem a meghámozott és kockára vágott burgonyát főni.Amikor teljesen megpuhult leöntöttem a levét és jó alaposan összetörtem. Hozzákevertem a tojást a vegetát és a lisztet. Annyi lisztet hogy ne ragadjon a tészta. Kis gombócokat gyúrtam belőle és a táncoló répákhoz tettem. Kb. 10 perc kell neki, de ha a gombóckák is beállnak táncolni a leves tetején onnan már csak 3-4 perc, és kész!
A legvégén, amikor kicsit kihűlt beleszórtam az apróra vágott petrezselymet és zellert / így megmarad a vitamin tartalmuk /.
Nagyon finom lett!
Jó étvágyat!!
Ha van receptetek, és megosztanátok velünk, kérlek fotózzatok írjátok le és küldjétek el a hello@hellolady.hu email címre!