Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

A szent fa

2017. január 10. - Zámbó Éva

Nagyon kedveljük Feller Adrienne  illóolajait, krémeit amik nem csak a bőrt de a lelkünket is 

megszólítják így válunk igazán kiegyensúlyozottá.

Azoknak szeretnénk segíteni, akik nem ismerik még ezeket a remek termékeiket és azok jótékony hatásait.

Személyes tapasztalatom is van, mivel használom a krémeket és az illóolajokat is 

amik még a tér illatosítására is nagyon hatásosak.

Most egy csodálatos fáról osztunk meg Veletek  egy bejegyzést.

 

A szent fa

 

Szerző: Tobai Ágota

Egy csodálatos fa nő Dél-Amerika erdeiben, melynek illatos kérgét, gesztjét az etnobotanikai kutatások szerint az indián sámánok évszázadokkal ezelőtt, spirituális tisztításra használták, a Mala energia, vagyis a rossz energia ellen füstőlőként. Spanyol eredetű neve „Palo Santo” is arról árulkodik, milyen tisztelettel tekintettek rá, hiszen nevének jelentése: Szent Fa. A tér tisztítására füstölőként napjainkban is használatos.

palo_santo.jpg

A fából kinyert illóolaj felhasználhatósági köre igen sokrétű. Ha a Palo Santo illóolajának fizikai tulajdonságait nézzük, akkor elsősorban a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása az, ami leginkább kiemelkedő, ezért része lehet reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladások ellen készülő keverékeknek.

A bőrön alkalmazva sejtregeneráló, sebgyógyító hatása érvényesül. Természetes rovarriasztóként is ismert, ezért érdemes megjegyezni, hogy ha majd elérkezik az ideje, jusson eszünkbe, hogy a pulzuspontokra téve ilyen céllal is használhatjuk.

Az idegrendszerre nyugtatóan hat, az illatát mélyen belélegezve a görcsös feszültség oldódik, a stresszre adott fokozott válaszingerek csökkennek. Minden negatív érzelmi állapot oldásában jól alkalmazható, szomorúság, félelem, zaklatottság és harag, lelki instabilitás esetén illata megnyugvást hoz, és segíti, hogy az érzelmi feszültség energiái elfolyjanak. A Palo Santo segíti az elmélyülést, a belső szemlélődést, a meditációt, ehhez nem kell mást tennünk, mint lassú ütemben, mélyen belélegezni az illatát, és szükség szerint többször ismételni.

Illatában a tömjénes karakter mellett némi halk citrusjegyeket is felfedezhetünk, talán ezért is illeszkednek oly kiválóan hozzá a citrusfélékből sajtolt illóolajok, különösen az édesnarancs és a bergamott. Ha ezekkel az olajokkal keverve használod, sose feledkezz meg arról, hogy a citrusfélék illóolajai fényérzékenyítőek, ezért a bőrön való használatukat követően kerülendő az UV fény a bekent területen, biztonsági okokból legalább 8 órán át.

A Palo Santo illóolaj desztillációt követően sűrű, pasztaszerű állagot vesz fel, ezért nem csepegtetővel használjuk, hanem akár csak egy balzsamot, úgy simítjuk fel a bőrön. Ha más illóolajokkal keverjük, könnyedén oldódik és újra cseppfolyós lesz.

A Palo Santo különleges illatú, mélyen ható, egzotikus illóolaj, spritiualitással fogllakozók számára legalább olyan jelentőségű, mint a tömjén és a mirha. 

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr8412108601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása