Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Őszi dekoráció - a sokoldalú gesztenye

2015. szeptember 30. - Saller Kati

Itt van az ősz itt van újra... és itt van vele együtt a gesztenyeszezon. 

A rövidülő nappalok miatt egyre több mesterséges fényt kell használnunk. Erre a legbarátságosabb alternatíva a gyertyafény. Hangulata és melegsége elfelejteti velünk, a napfényes nyár végét. 

A sokoldalú gesztenyét használhatjuk dekorációnak kint, és bent díszítve otthonunkat,
Üvegekbe szórva, gyertyával társítva és szalaggal díszítve tehetjük lakásunk díszévé. Dekoratív hangulatfényt varázsolhatunk vele akár a sötétebb sarkokba is.

 

f2d401af4e70f8442cf9368ce8b64db0.jpg

 

Fonott kosárba rendezhetjük a gesztenyéket, és más őszi terméseket, majd almákba mécseseket illesztve dekorálhatjuk az asztalunkat, komódunkat.

podzimni-dekorace.jpg

A kandalló párkányra, vagy az asztalra is készíthetünk hosszúkás dekorációt. Akár egy faháncsba is szórhatunk termést és közé mécseseket helyezhetünk.

letoltes.jpg

Készíthetünk a falra  szív alakú koszorút, vagy ragaszthatunk szív formára gesztenyéket, amiket azután szalag masnival tehetünk még színesebbé.

af3dc54bb7e91d5ec9fc32156653df8a.jpg

A gyerekek is kedvelik ezt a szép fényes termést. Szívesen készítenek belőlük különböző figurákat. A barkácsolás mindig nagyszerű alkalom a család összekovácsolására, a közös beszélgetésekre.

Mindannyian  mehetünk sétálni és gyűjteni a termést, így már az előkészületekben is együtt tölthetjük a szabadban kellemesen az időt. A begyűjtött terméseket pedig az egész család együttes munkával varázsolhatja át gyönyörű műalkotássá. Az apukák  a gesztenye fúrásban, az anyukák a ragasztásban vehetnek részt.

dekoration-mit-kastanien.jpg

images_1_1.jpg

Tipp:

- Most hogy már láttuk mennyi mindent készíthetünk ebből a kis termésből, még egy titkára fényt derítek. A termésnek, mint minden növénynek Isten patikájából gyógyhatása van. A héját eltávolítva, a húst összetörve, kiszárítva és alap krémhez keverve, nagyszerűen használható a visszeres, fájó lábak kezelésére.

- A drága mosódiót is kiválthatjuk vele Csak távolítsuk el a barna héját és vágjuk a húsát négy részre. Tegyük vászonzsákba és a mosó dobba. Máris spórolhatunk a mosószeren, és még a környezetünket is megóvtuk vele.

 

VIGYÁZAT! A vadgesztenye fogyasztásra nem alkalmas a benne lévő toxikus anyagok miatt.

 

Ha sikerült valamilyen dekorációt elkészíteni, kérlek küldjetek képet az alkotásotokról! 

Jó szórakozást!!

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr657866820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása