Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Farsangi fánk

2016. január 17. - Zámbó Éva

A farsangi időszakban mi másról tehetnék fel receptet,mint a farsangi fánkról.

 

Hozzávalók:  4 személyre

  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg finom liszt
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 1 citrom leve
  • 1 csapott evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • csipet só

 

Elkészítés:

1 dl tejet meglangyosítunk,egy kocka cukrot beledobunk és a 3 dkg élesztőt belemorzsolunk. Félre tesszük meleg helyre keleszteni.

A lisztet egy tálba szitáljuk majd beletesszük a kimért  porcukrot , a  vaníliás  cukrot és a csipet só,t összekeverjük a közepébe mélyedést nyomunk a tojássárgát valamint  az élesztős tejet beleöntjük.

Újbegyel apránként összedolgozzuk. Annyi langyos tejet  adunk hozzá,hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk és alaposan bedagasztjuk. ( A tej mennyisége a liszt minőségétől függ.)

Amikor a tészta már hólyagos az olvasztott vajat is beleöntjük.

Meglisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk  és lisztbe mártott fánkszaggatóval fánkokat szaggatunk belőle.

Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen  másfél óráig kelesztjük.

Nagy teflon edényben két ujjnyi magasan olajat öntünk megmelegítjük( de ne legyen túl forró ) és a fánkokat felső felével lefelé a közepét ujjal kicsit benyomva belerakjuk.

Az egyik felét fedő alatt mérsékelt lángon szép pirosra sütjük,majd megfordítva a másik felét fedő nélkül szépen megpirítjuk.

Papírtörlővel bélelt tálra szedjük és amíg  valamennyi fánkot ki nem sütöttük melegen tartjuk.

Porcukorral meghintve, vízzel higított forró ( esetleg rummal ízesített ) baracklekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

 

szalagos_fank20.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr858269810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása