Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Őszi gyümölcseink jótékony hatásai 1. rész

2016. október 04. - Zámbó Éva

Itt az idő az őszi gyümölcseinkről beszélni.

Azt biztos mindenki tudja,hogy nagyon egészségesek. Fontos,hogy minden nap fogyasszunk belőlük kisebb mennyiséget.Most nézzük mely gyümölcsökről lesz szó: Alma, szőlő, szilva, körte.

Az első részben az ALMÁRÓL fogok nektek írni.

Ebben az időszakban az lenne a legjobb ha felkutatnánk,hogy a környezetünkben hol lehet almát szedni. Az interneten biztos megtaláljátok a legközelebbi helyet. Persze az is fontos,hogy a családdal menjetek el,mert nagyon jó kikapcsolódás és még együtt is tölthetitek a szabad időtöket, nem is beszélve arról, hogy friss gyümölcshöz juthattok. Gondoljatok bele milyen jó érzés beleharapni a ropogós, lédús piros almába.

Most pedig nézzük miért is egészséges az alma, hogyan hat a szervezetünkre.

alma.jpg Egy régi közmondás szerint: "napi egy alma - az orvost távol tartja". Tény, hogy ez a gyümölcs minden porcikájában különösen értékes táplálék. Húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot tartalmaz, egy közepes nagyságú nyers almában 80 kalória van, 21 gramm szénhidrátot, 3,7 gramm rostot, és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz. A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (a tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be), kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást. Az alma a szervezet egészére méregtelenítő, tisztító hatású, így például tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő és húgysavképződést (ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartja a természetgyógyászat). A fogyókúra egyik hasznos segítője, sőt, ha valaki egy-két napos almakúrát tart, nemcsak a súlycsökkenéshez járul hozzá, hanem egyben méregteleníti is a szervezetét.

Legértékesebb, legtáplálóbb, ha héjával együtt, nyersen fogyasztjuk, így tartalmazza a legtöbb élelmi rostot.Nem kell feltétlenül a legszebb, viaszosan fénylő, darabonként selyempapírba csomagolt, méregdrága import, zöld vagy mélyvörös almákat vásárolni, hiszen kora ősztől késő tavaszig kapható a kevésbé látványos, ám annál egészségesebb, ömlesztve kilózott magyar termék, és az sem baj, ha netán már kissé ráncos némelyik a tél végén. Számtalan módon elkészíthető: nyersen lének facsarva, müzlibe, gyümölcs- és zöldségsalátába darabolva, párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak, süteménynek... a sor tetszés szerint folytatható.

Az almatorta receptet nem sokára megmutatom. 

Fogyasszatok sok sok almát!!

Jó étvágyat!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr7111735291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása