Női tippek toplistája! "minden ami nő"

Női tipp-top

Női tipp-top

Szalagavató

2015. október 27. - Zámbó Éva

A szalagavató ceremónia 1930-as évekből Selmecbányáról származik.

Ott még  VALÉTÁS-nak nevezték.Ez egy latin szóból ered aminek jelentése " Éljetek boldogul! " ezt kiáltották a végzős diákok a kisebbeknek.A diákok az utolsó tanév második félévében váltak jogosulttá a szalag viselésére,és ugyanúgy mint mai ünnepség keretén belül adták át a végzősöknek.

 

1964_majus_ballagas_iv-d_balrol.jpg

A bál menete is hasonló volt a napjainkban szokásokhoz.Úgynevezett szalag szentelés volt aminek keretén belül az elsötétült teremben a valétások felhelyezték a selyemből készült zöldes árnyalatú szalag. Két fajta létezett akkor a széles karszalag és az aranyrojtos- monogrammal és évszámmal-melyet  a vállukon kellett hordaniuk.

A valémentet a legidősebb diák nyitotta meg egy hosszú botra kötözött tölgycsokrot víve az őt követőknek csak a kalapjuk mellett volt némi tölgylomb.Ezután az akkori szokások szerint fáklyás menettel végig vonultak az úton a város kapuig ,ahol szimbolikusan fenékbe rúgták őket,tudtukra adják,hogy már nincs itt a helyük.Innen a végzősök a Vigadóba vonultak ahol egy grandiózus bál zárta az eseményt.

A maradók pedig jó kívánságokkal,tanácsokkal, baráti szavakkal köszöntek el a végzősöktől.

 

Most pedig ugorjunk egy nagyot az időben és nézzük a mai szalagavatókat ,előre szólok nagyot változott a világ. Talán a lányok várják a legjobban mert életükben először lehetnek igazi hercegnők.Gyönyörű ruhában táncolnak a fiúkkal a közönség előtt ,amire hónapokig készülnek Csillogó ékszerekkel díszítik fel magukat ízlésesen a ruhájukhoz illően. Ehhez tippeket találtok a Hello Lady webáruházunkban.

http://hellolady.hu

Most pedig nézzünk képeket!!

Válogattam  képeket ötletnek a lányok frizurájára és sminkére hátha valakinek megtetszik valamelyik.

     HAJ

 

SMINK

.

 

JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNOK!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noi-tipp-top.blog.hu/api/trackback/id/tr18018683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása