Tudom már elcsépelt dolognak tűnik a tiramisu recept, de ez egy eredeti olasz recept alapján készült. Eddig még akár hányszor elkészítettem mindig csak elismerést kaptam érte.
Próbáljátok ki Ti is!!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 100 g kristály cukor
- 500 g mascarpone
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 tojásfehérje
- 180 ml hideg presszókávé
- 100 ml rum vagy konyak
- 24 db babapiskóta ( a tál méretétől függ a mennyiség )
- 2 ek kakaópor
- 2 ek reszelt csoki (elhagyható)
Elkészítése:
A 4 tojássárgát,a cukrot és a vanília aromát hőálló tálba tettem, majd egy fazék víz fölé helyezve kevertem habosra.
Ha a massza világos sárga lett levettem a tálat a vízfürdőről és hagytam kihűlni. Folyamatosan kevergetve hűtöttem, hogy ne legyen hártya a tetején.
Hozzá kevertem a mascarponét a tojásos masszába.
Felvertem a 2 tojásfehérjét kemény habbá és beleforgattam a mascarponés keverékbe.
Egy lapos tálba bele öntöttem a kávét és a rumot. A babapiskótákat egyenként beleforgattam ebbe a kávés keverékbe,de nagyon vigyáztam hogy ne áztassam el, majd egy téglalap alakú tálba fektetem le őket..Az első babapiskóta réteg után rásimítottam a mascarponekrémet.Utána újabb réteg babapiskóta és ismét mascarponekrém következett. Hagyjuk 1 órán keresztül állni a hűtőben.
Tálalás előtt megszórtam a tetejét egyenletesen kakaóporral. ( lehet még csokoládé reszelékkel is)
Jó étvágyat kívánok hozzá!!